AKILCI İLAÇ KULLANIMI
AKILLI İLACIN AKILLI ÇOCUKLARI” PROJESİ YENİMAHALLE’DE BULUNAN HANIMLARA ANLATILDI
Yunusemre Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yunusemre Kent Konseyi’nin katkılarıyla “Akıllı İlacın Akıllı Çocukları” projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Yenimahalle Hanımlar Lokalinde bulunan kursiyerlere ilaçların kontrolsüz kullanımı ile ilgili seminer gerçekleştirildi.
“Akıllı İlacın Akıllı Çocukları” projesi kapsamında Yunusemre Belediyesi Yenimahalle Hanımlar Lokali’nde bulunan hanımlara yönelik İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Tıbbi Cihaz İlaç ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Levent Dinçer, tarafından seminer gerçekleştirildi. Seminere Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Manisa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Münire Kuru, İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Cihaz Eczacılık Birimi Şube Müdürü Bilal Öztürk ve kursiyerler katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Tıbbi Cihaz İlaç ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Levent Dinçer, Yenimahalle Hanımlar Lokali’nde yapılan seminerde kursiyerler antibiyotiklerin ve özellikle ilaçların kontrolsüz bilinçsiz kullanılması ile ilgili bilgilendirildi. Seminerde ilaçların bilinçsiz kullanılmasının önlemesini amaçladıklarını belirterek “Bütün dünyada var olan ve oldukça önem arz eden antibiyotiklerin ve özellikle ilaçların kontrolsüz bilinçsiz kullanılmasını önlemek amacıyla bu semineri yapıyoruz. Daha bilinçli ve daha etkili ve sadece hedefe yönelik kulaktan duyma olmayacak şekilde kullanıma yönelik öğretmeyi amaçlıyoruz. Bunun da temel olarak çocuklara eğitimini amaçladık. Anneyi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Anneyi bilgilendirdiğiniz de toplumu bilgilendiriyorsunuz. Bu amaçla bayanlarımızı bilgilendiriyoruz. Eğitimlerimize hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu eğitimlerimiz ile ilgili bayanlarımızı bilgilendiriyoruz” dedi. Kursiyerlerden Saniye Çakır ise “Özellikle küçük çocuklarım olduğu için antibiyotik ve ilaçlar ile ilgili bazı şüphelerim vardı. Bu eğitim ile birçok bilgiyi öğrendik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Merve Alkan da “Antibiyotik ile ilgili güzel bilgiler öğrendik. Aşı ile ilgili bilgiler aldık. Çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.