YUNUSEMRE KENT KONSEYİ’NDEN DİL BAYRAMINDA FARKINDALIK YARATAN ÇALIŞMA ‘ÇOCUKLAR İÇERİ KÜFÜR DIŞARI’

Yunusemre Kent Konseyi’nden Dil Bayramı’nda farkındalık yaratan çalışma. Türkçedeki yozlaşmaya dikkat çeken kent konseyi üyeleri, ‘Çocuklar içeri, küfür dışarı’ isimli projesiyle okullarda küfür ve argo kelime kullanımının önüne geçilmesi için harekete geçti. Örnek projeleriyle birçok konuda farkındalık yaratan Yunusemre Kent Konseyi, 26 Eylül Dil Bayramı’nda dilimizdeki yozlaşmaya dikkat çekerek ‘Çocuklar içeri, küfür dışarı’ sloganıyla hazırladığı projeyle okullarda küfür ve argo kelime kullanımını en aza indirmeyi hedefliyor. Projeyi tanıtan Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan ve yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül’ü ziyaret etti. Okullarda çocukların kullandığı dile dikkat çeken Konsey Başkanı Arslan, bu konuda eğitimciler ve aileler başta olmak üzere herkese görev düştüğünü söyledi. Arslan yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki argo ve küfür toplumun her kesiminde yayılıyor. Tabi bu da dilimizdeki yozlaşmayı beraberinde getiriyor. Bugün baktığımızda geleceğin büyükleri olacak çocuklarımızın kullandığı dilin giderek bozulduğunu, okullarda küfrün hızla yayıldığını görüyoruz. Yunusemre Kent Konseyi olarak bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Çocuklar içeri, küfür dışarı’ projesinin startını verdik. Okullarımızda afiş, eğitim ve benzeri etkinliklerle Türkçeyi güzel kullanmanın önemine dikkat çekeceğiz. Amacımız okullarda küfürlü konuşmanın önüne geçebilmek. Bu konuda ailelere ve eğitimcilere büyük görev düşüyor” diye konuştu.

İlçe milli eğitim müdürümüz Recep Şengül de böyle anlamlı bir projeyle geldikleri için öncelikle kent konseyimize teşekkür ederiz diyerek, bu projede ve bundan sonraki projelerle güzel işlere imza atılacağına inandığını söyledi.